Nurmos känslosam efter miljonsegern: ”Döpt efter min farfar som dog i kriget”

Villiam vann Kriteriet – på nytt världsrekord.
Efter seger var tränaren Timo Nurmos väldigt känslosam.
– 
Han är döpt ­efter min farfar som dog i ­ kriget. Jag hoppas att farfar var med på något sätt i dag, säger en tårögd Timo Nurmos till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här! 

Villiam, med Jorma Kontio i sulkyn, krossade allt motstånd i Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla och travade i mål på 1.12,0 – vilket är nytt värlsdsrekord. Tränaren Timo Nurmos var märkbart tagen efter uppvisningen och segerintervjun fick avbrytas.
– Jag kan inte prata, det går inte. Det är så mycket känslor, sa Timo Nurmos i TV12.

Segern för Villiam var värd fyra miljoner kronor eftersom han var premiechansad. När Nurmos, som äger, tränar och har fött upp Villiam, hunnit samla sig lite kunde han prata med Travronden – men han var fortfarande känslosam.
– Jag kan säga att det här är min största seger någonsin. Det blir ju så då man haft mamman och fött upp hästen och också äger den. Det är svårt att slå den här känslan, säger Nurmos, som döpt hästen efter en väldigt speciell person.
– Ja, jag ville döpa honom till Villiam som min farfar hette. Jag fick aldrig träffa farfar, han dog i kriget. Men jag tyckte att det kändes bra att döpa den här fina hästen efter honom, säger Timo Nurmos till Travronden.

Något stort firande efter miljonsegern blev det dock inte.
– Ja, det blir en timmes löptur och sedan så blir det bastu. Jag sprang faktiskt en timme i morse också, men då blev det ingen bastu, säger han.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

 

Se loppet här:

Exit mobile version