21-åriga Sandra Nordemo möter gubbarna i miljonloppet

Sandra Nordemo får chansen i Jubileumspokalen.
Den 21-åriga lärlingen ska köra Bottnas Commandeur i miljonloppet.
– Det ska bli riktigt häftigt, säger hon till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

På onsdag har det blivit dags för Jubileumspokalen, och som vanligt i storloppen får vi se kuskar som Ulf Ohlsson, Örjan Kihlström och Christoffer Eriksson, men också en rookie i sammanhanget – nämligen 21-åriga Sandra Nordemo.

Sandra är dotter till Alf Nordemo, som äger Bottnas Commandeur, och i miljonloppet är det hon som sitter i sulkyn bakom den Hans R Strömberg-tränade hästen.
– Det ska bli riktigt häftigt. Jag visste om att det var lite på gång. Det var väl inte givet att hästen skulle komma med i loppet, men pappa hade ett önskemål om att Hasse skulle anmäla och det med mig som kusk, säger Sandra Nordemo.

21-åringen är till vardags lärling i Claes Sjöströms stall och Jubileumspokalen blir hennes hittills största lopp.
– Jag brukar inte bli särskilt nervös, men på onsdag kommer det säkert vara lite pirrigt innan. Man går ju runt och tänker på det betydligt mer än inför ett vanligt lopp. Självklart är det så, säger hon till Travronden.

Nordemo har kört Bottnas Commandeur tre gånger tidigare.
– Han har varit bra varje gång, i åtminstone två av loppen har det varit jag som gjort bort mig, men nu ska det förhoppningsvis gå bättre. Han är väldigt fin att köra, det är en ärlig häst som alltid gör sitt bästa, säger hon till

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!