Glädjebeskedet: Nuncio blir kvar i Sverige – och ”Tarzan” öppnar för PdA

Stefan ”Tarzan” Melander har fattat sitt beslut kring Nuncio.
Han nobbar avel i USA.
I stället har Menhammar Stuteri köpt in sig som delägare – och nu öppnar ”Tarzan” för Prix d’Amerique.
– Alla är jätteglada, som han känns nu kan det bli Frankrike, säger Melander till TV12 enligt Trav365.

Länge har det spekulerats kring superstjärnan Nuncios framtid, men nu har tränaren Stefan Melander bestämt sig – och det är ett besked som får många i trav-Sverige att jubla.

Han nobbar avel i USA. I stället har Margareta Wallenius-Kleberg köpt in sig  som delägare i superstjärnan och därmed kommer Nuncio att gå till avel hos Menhammar Stuteri senare.
– Jag har haft sömnlösa problem de senaste två månaderna. Hanover Shoe Farms vill att han ska åka till USA. Jag har tvekat och tvekat och planet går nästa vecka. Så vi var tvungna att bestämma oss nu.
– Menhammar Stuteri har köpt in sig i Nuncio så han kommer bli kvar i Sverige. Så får det bli. Jag körde fort med honom igår och då kändes han jättefin. Han har bara en sak att bevisa, det är att slå alla hästar på Vincennes. Hästen tränar väldigt bra nu så vi får se. Men den här saken med aveln är det vi tar i första hand. Han kommer inte åka med planet till USA. Catarina är jätteglad, alla är glada, säger ”Tarzan” till TV12 enligt Trav365.

I tv-sändningen får ”Tarzan” frågan om han håller öppet för Prix d’Amerique?
– Vi får se, jag har två alternativ men som han kändes i går så kunde han åka. Men vi får se. Det finns ett lopp på Jägersro den 13:e januari och sedan Prix De Belgique i så fall, men vi får se, han får bestämma det själv, säger han.
– Men det vore ruggigt spännande att få prova honom på den där bana, säger Melander till TV12 enligt Trav365.

Nuncio har så här långt i karriären vunit 42 av sina 63 starter och totalt har superstjärnan tjänat drygt 28,6 miljoner kronor.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);