Sorg efter stjärnhästens död – ”Önskar jag bröt benet i stället”

Här är en väldigt tråkig nyhet från Finland.
Harri Koivunens stjärnhäst Jeppas Pointer är död. Hästen bröt benet och tvingades sedan avlivas.

– Det känns så hårt och jag önskar att det i stället var jag som bröt benet, säger kusken Olli Koivunen till Hevosurheilu enligt Trav365.

Femårige Jeppas Pointer skulle ha startat i Lahtis under lördagen och hästen var favorit i sitt lopp.

Men hästen råkade ut för en allvarlig olycka i en skrittmaskin. Femåringen bröt benen och kretsen kringen hästen var tvungen att ta beslutet att avliva hästen.
– Det känns så hårt och jag önskar att det i stället var jag som bröt benet. Så sent som i går kväll tänkte jag att Jeppas Pointer hade möjligheten att bli vår näste Midnight Hour. Han var en så pass stor talang, men blev det inte så, säger kusken Olli Koivunen till Hevosurheilu enligt Trav365.

Harri Koivunens stjärnhäst har imponerat stort på slutet. Han hade elva raka segrar och senast han förlorade ett lopp var i mitten av januari.

Totalt under karriären sprang hästen in 600 000 kronor.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);