Ägaren vill köra sin stjärna i PdA – ”Jag en jäkligt underskattad kusk”

I fjol blev Lionel trea i Prix d’Amerique.
Nu hoppas kretsen kring hästen på nya framgångar – och ägaren Göran Antonsen siktar på att köra sin häst i storloppet.
– 
Jag är en jäkligt underskattad kusk, säger Antonsen till Trav365.

Lionel laddar upp inför Prix d’Amerique, ett lopp som han som han ser ut att komma med i tack vare sin intjänade prissumma. Men på söndag startar den norske stjärnan, som tränas av Daniel Redén, i kvalloppet Prix de Bourgogne där de tre bästa hästarna får en plats i Prix d’Amerique.

Lionel kommer att köras av ägaren Göran Antonsen.
– Det är bestämt att jag kör själv på söndag, det har varit tanken under en längre tid. Jag är alltid sugen att köra själv, det är fantastiskt trevligt att köra lopp, extra trevligt med Lionel. Jag körde honom i Skandinavien i somras och det fungerade fint. Vi vann till exempel Olympiatravet tillsammans, det går ut på samma sak i travlopp, man ska vara först och jag tycker att jag och Lionel är samspelta och att jag kör honom bra, säger Antonsen.

Och väl i Prix d’Amerique talar mycket för att Antonsen återigen sätter sig i sulkyn.
– Jag är väldigt, väldigt sugen. Känns det fint på söndag så kommer jag att köra, men känns det totalt fel, då kommer jag stå vid sidan för att ge Lionel bästa möjliga förutsättningar, men jag har en känsla av att jag och Lionel kommer att fixa det där. Jag jobbar som travtränare och kusk och när du får en sån här chans, som andra bara drömmer om, då bör man ta den. Jag är en jäkligt underskattad kusk, säger Göran med ett skratt till Trav365.
– Alla säger att du måste sätta upp en rutinerad kusk, men oavsett travlopp, det handlar om att komma först. För att komma först behöver du flyt, det är inte alla gånger som Kihlström eller Nivard har flyt heller, eller hur?

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);