Ägarens ilska mot Souloy: ”Jag känner avsky för den människan”

Your Highness var i ”hemskt” skick när hon lämnade Fabrice Souloy.
I en lång intervju med Travronden berättar delägaren Oskar Eidsaa om sina känslor för den dopingsavstängde tränaren.
Han har äventyrat Your Highness liv och agerat skoningslöst. Det gör honom avskyvärd, säger Eidsaa.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

De har hänt mycket kring Your Highness de senaste åren. Hon lämnade Sverige för Fabrice Souloy under hösten 2015 då ägarteamet trodde att hon skulle trivas bra på Vincennes, men tiden i Frankrike blev inte som planerat.

Det visade sig att Fabrice Souloy dopade flera av sina hästar, däribland Your Highness – och stjärnstoets delägare Oskar Eidsaa känner ilska gentemot den franske tränaren.
– Ja… Vad känner man egentligen… En man som använt sig av kemikalier på försvarslösa djur, för egen vinnings skull… Det är bedrövligt och för Your Highness skull känner jag avsky mot den människan. Han har äventyrat hennes liv och agerat skoningslöst. Det gör honom avskyvärd, säger Eidsaa till Travronden

Efter dopingsavslöjandena flyttades Your Highness till Björn Goop och Eidsaa beskriver hästens ”allmäntillstånd så dåligt att vi bara var glada så länge hon överlevde”.
– När hon kom till Björn Goop från Fabrice Souloy var hon i hemskt skick. Den som säger att kobolt inte är negativt för hästar, borde ha sett hennes tillstånd där och då. Det tog lång tid att få henne tillbaka, men Björn har gjort ett fantastiskt jobb, säger Eidsaa till Travronden.

Nyligen fick Souloy sin dom – 15 års avstängning och 500 000 norska kronor i böter.
– Strängt och otroligt positivt för travet i stort. Travet ska bygga på lika villkor, men han har agerat i direkt motsats till det, säger Eidsaa.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!