Amerikanskt stuteri vill köpa den förre Elitloppsvinnaren: ”Inget är bestämt”

Nuncio laddar upp för att åka till Frankrike.
Samtidigt bekräftar tränaren Stefan Melander att det välkända travstuteriet Hanover Shoe Farms vill ha Nuncio som avelshingst framöver.
– De har hört av sig och vill köpa hästen, men inget är bestämt, säger ”Tarzan” till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Senast Nuncio var på tävlingsbanan var den 24:e juni i Rättvik då superstjärnan blev trea, men sedan dess har det varit rätt tyst kring honom. Men i en intervju med Kanal 75 berättar nu tränaren Stefan ”Tarzan” Melander om statusen på sin häst.
– Nuncio är jättefin. Det verkar ruggigt bra med honom. Jag har gett honom ett litet break nu eftersom vi satsar på hösten och vintermeetinget i Frankrike. Jag har även sagt att VM-loppet i USA i mitten av oktober kan vara ett alternativ, säger Stefan Melander.

En målsättning i vinter är Prix d’Amerique.
– Ja, det är ingen hemlighet att det skulle vara läckert att prova. Jag är jättesugen att prova honom i Frankrike och möta Bold Eagle på Vincennes. Hoppas att båda hästarna är på topp då. Det vore kul, säger ”Tarzan”.

Samtidigt berättar
Melander att han har fått en förfrågan om att sälja Nuncio, som vann Elitloppet 2016. Det välkända stuteriet Hanover Shoe Farms i Pannsylvania, USA, vill ha Nuncio som avelshingst nästa år.
– De har hört av sig till min bror och vill köpa hästen. Men jag har inte bestämt någonting just nu. Vi får se hur det blir. Först vill jag tävla med honom i Frankrike i vinter, säger Stefan Melander till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!