Bergh hyllar sin stjärna inför miljonloppet: ”En otrolig maskin”

Två miljoner kronor står på spel i Åby Stora Pris på lördag.
Robert Bergh övertalades att ställa upp med Muscle Hustle – och tränaren tror mycket på sin nye stjärna.
– En otrolig maskin, säger Bergh till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Robert Bergh har skördat stora framgångar den här säsongen och ligger tvåa i den allsvenska tränarligan med sina 144 segrar och 17,7 miljoner kronor inkörda.

På lördag är det dags för Åby Stora Pris och dit kommer Bergh med den fyraårige hingsten Muscle Hustle, som kom tvåa i Sprintermästaren och sedan vann Norrlands Grand Prix.
– Det är en läcker häst, en otrolig maskin. Nu har han också sprungit av sig några kilo och kommit i matchform. Han är enormt trygg och tycker att livet är kul. En enormt fin travare helt enkelt, säger han.

Bergh var dock tvungen att övertalas för att låta sin talang starta i helgens miljonlopp.
– Först sa jag nej för jag var inte intresserad av att möta den äldre och härdade eliten redan nu med en fyraåring. Det kändes inte aktuellt men sedan när Jon (Åbys sportchef Jon Walter Pedersen) förklarade att han skulle satsa på yngre hästar som är på väg uppåt – förutom Nahar då men han kom ju in som sista häst – och berättade vilka han hade bjudit in så kändes det som ett intressant och roligt lopp, säger han till Trav365.

Åby Stora Pris körs över två heat och vinner samma häst båda heaten belönas den med två miljoner kronor. Blir det två olika segrare väntar skiljeheat mellan de båda. Muscle Hustle har spår åtta i det första heatet och innerspår i det andra.
– När jag bestämde mig för att hästen skulle vara med så bedömde jag att han skulle ha en realistisk vinstchans. Annars hade jag aldrig startat. Det tycker jag att han har nu också, säger Robert Bergh.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!