Daniel Redén rasande: ”Jag är så jävla irriterad”

Daniel Redén har anmält elva hästar till samma lopp i Gävle i slutet av november.
För Trav365 förklarar han varför.
– Jag är så jävla irriterad, det finns ju inga lopp, säger stjärntränaren till sajten.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Den 30 november är det dags för travtävlingar i Gävle. I ett av loppen, över distansen 2 140 meter, med 40 000 kronor i förstapris har Daniel Redén anmält hela elva hästar. Anledningen till det är att han är upprörd.
– Jag är så jävla irriterad. Vi har haft så mycket problem i stallet och nu ska vi börja starta och jag satt och letade lopp, och det här loppet är det närmaste i min region som finns, ett lopp inom de kommande fyra veckorna. Solvalla kör inga snabblopp under den här perioden, en Gulddivisionsfinal, men inga snabblopp och jag vet inte om det här är bra för sporten? Vi som har många hästar blir i varje fall drabbade, jag vet flera som inte hittar snabblopp åt sina hästar, säger Redén till Trav365.

Redén fortsätter:
– Det känns bara jobbigt, förr i tiden kördes det snabblopp på varje V5-bana som avslutning, och en rutinerad häst som folk känner igen till namnet, det tror i varje fall jag lockar både spel och folk till banorna, sådana här ”rävar” som ofta syns och folk känner igen. Men, istället ska det köras ännu fler tvååringslopp och Svensk Travsport verkar vilja få det att vi ska ha det som USA, och visst att hästägare får snabba pengar kanske, men jag vill se hästarna få en hel tävlingskarriär, jag är i varje fall mer för det än att satsa som två– och treåring, säger Daniel Redén.

Redén kommer inte starta med alla elva hästar i Gävle, men några kommer till start, men vilka vet han inte. Men han medger att hans anmälning var en liten demonstartion mot att det finns för få snabblopp.
– Ja, det var en ren jävla agg-grej alltså, nu ska jag försöka få igång hästarna till Frankrike, det går inte att få samma form på hästarna hemma i jobb som i lopp, det är helt omöjligt, i varje fall om man lägger upp träningen som jag gör, jag vill inte sitta och köra 1.15.tider med dom i träning. Du kan aldrig få hästarna i den form som du vill, enbart via träning, de måste få starta, säger Redén.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!