Därför vilar Redén sina stjärnor – ”Jag har inte fått vatten till gården”

En vecka har gått sedan Daniel Redén hade en häst på tävlingsbanan.
Vattenbrist är anledningen till att hans hästar vilas.
Jag har inte fått vatten till gården, dammarna har ju varit tömda, säger Redén till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Daniel Redén har ett oerhört framgångsrikt år bakom såg. Så här långt har hans hästar kört in över 22,8 miljoner kronor, men den senaste tiden har hans hästar inte synts på tävlingsbanan.

Senast han hade en häst som tävlade var den 4 september, och förmodligen lär det dröja ett tag till innan någon av hans hästar startar.
– Jag kände att hästarna inte var där som skulle utan att jag hittade några direkta orsaker till varför. Då valde vi att slå av på startandet, vi bytte hö och sedan vaccinerade vi hästarna.Vi gjorde det på alla hästar rakt av, så det är ingen idé att starta någon, utan vi låter hästarna få återhämta sig och bygga upp sig igen, säger Redén till Trav365.

En orsak till att hästarna inte kommit upp i den nivå han hoppats på är den torra sommaren.
– Jag har inte fått vatten till gården, dammarna har ju varit tömda. Det har inte regnat på hela sommaren och då fick vi inte hit något vatten, vilket resulterade i att jag inte kunde få till min träningsbana som jag önskar, och det gjorde att hästarna inte orkar som de brukar.

Även om den senaste tiden inte gått som Redén hade tänkt tror han att det kan komma något positivt ur den senaste tidens vila.
– Jag är inte orolig, det har gått så fantastiskt bra i år och att hästarna fick ett litet break gjorde nog ingenting, säger succétränaren.

 

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!