Dramatik på Solänget i lördags – ”Hästen hade kunnat dö”

Shadow Woodland imponerade stort när han vann på Solänget i lördags.
Men timmarna efteråt blev dramatiska, då hästen drabbades av kisskolik.
– 
Han hade faktiskt kunnat dö, säger tränaren Reijo Liljendahl till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Shaow Woodland var stor favorit i lördags på Solänget och åttaåringen gjorde ingen besviken när han tog en imponerande seger. Men glädjen förbyttes snabbt mot oro då hästen drabbades av kisskolik – och det hade kunnat sluta illa. Riktigt illa.
– Det blev ett väldigt dramatiskt slut på dagen. Kisskolik är jätteallvarligt och han hade faktiskt kunnat dö, säger tränaren Reijo Liljendahl till Travronden.

Hästen gick i mål vid 17-tiden på lördagskvällen, men de blev kvar på Solänget i ytterligare fem timmar.
– Hästen hade väldigt låg puls efteråt och betedde sig väldigt lugnt. I stallet brukar vi ta det väldigt lugnt med hästarna efter loppet, men den här gången ändrade vi något på rutinerna och det kan kanske vara det som gjorde det. När han skulle lämna urinprov blev han plötsligt olycklig och det knöt sig helt enkelt, säger Reijo Liljendahl

Hästen fick hjälp av
två veterinärer på plats, som hyllas av Liljendahl. Samtidigt riktar han kritik mot ST – och vilka sjukvårdssaker som borde finnas på alla travbanor.
– Det måste finnas på plats på alla banor i hela Sverige. Om hästen hade dött hade jag blivit helt rabiat. Vi älskar våra hästar och vill så klart att de ska få bästa vården. Den här gången var det bara ren tur att de lyckades skaka fram 20 liter droppvätska i tid. Hästen är pigg och glad idag och kommer bli undersökt på tisdag. Faran är över, men det kunde slutat riktigt illa, säger Liljendahl.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!