Dupree gör Sverigedebut i Sprintermästaren: ”Kan höja sig”

Bra prestationer i USA.
På torsdag gör Dupree, tränad av Marcus M Melander, Sverigedebut i Sprintermästaren
– Jag tror han kan höja sig ett snäpp på en fin bana, säger Melander till Kanal75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Genom åren har hästar som Scarlet Knight och Nuncio vunnit Sprintermästaren på Halmstadstravet. På torsdag är det dags för den anrika tävlingen igen och en som kommer att göra debut på svensk mark då är Dupree, som har några bra prestationer bakom sig i USA.
– Dupree är en ganska bra häst i grund och botten, det kanske inte många vet. Jag tror han kan höja sig ett snäpp på en fin bana där jag tror han kan gå barfota, säger tränaren Marcus M Melander till Kanal75.

Som tvååring tjänade Dupree över en miljon kronor i USA, då med Åke Svanstedt som tränare. Sedan gick det allt tyngre och numera är det Marcus M Melander, vars farbror är Stefan ”Tarzan” Melander, som tränar Dupree.
– Det är väl precis ett år sedan jag fick honom i träning. Det här är en ganska bra häst som gick jättebra som tvååring, bland annat slog han en så bra häst som Bar Hopping regelrätt ett par gånger, säger Melander.

Dupree fick spår 2 i det tredje försöksheatet på torsdag. Fyraåringen kommer att ha Björn Goop bakom sig, och Goop hyllas av Marcus M Melander
– Björn är en av de bästa, om inte den bästa i hela världen. Vi har diskuterat ägarna och jag och det var ett ganska enkelt val, säger Melander till Kanal75.

Sprintermästaren är uppdelad i tre försöksheat, där de tre bästa, plus den högst seedade fyran, går vidare till final. Segerpremien i försöksheaten är 125 000 kronor. Vinnaren i finalen får 100 000 euro.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!