Dystra beskedet: Karriären över för världsrekordhästen

Hon ströks från Stoelien – och nu kommer ännu tråkigare besked.
Magproblem tvingade Delicious U.S. till operation och nu är tävlingskarriären över för superhästen.
Jag vill tacka henne för allt hon gjort för mig, Stall Zet och hela gården, skriver tränaren Daniel Redén på Stall Zets hemsida.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Tidigare i veckan kom beskedet att Delicious U.S. var tvungen att stå över Stoeliten på lördag på grund av magproblem, något som hon lidit av hela karriären.

I onsdags blev läget sämre och hästen åkte till Veterinärhögskolan i Uppsala. Där konstaterade man att det var tvunget att bli operation.
”Delicious mådde väldigt dåligt och jag tog ett slags sista farväl av henne innan jag åkte från Uppsala…det kändes som att livet hade runnit ur henne helt. Det blev en tårfylld resa tillbaka till gården och många tankar hann fara genom huvudet. Att just hon, som på tävlingsbanan är så bra och hård, ska vara drabbad av precis allt tok man kan tänka sig känns så orättvist på något vis och jag tror faktiskt inte att folk riktigt förstått hur skör hon är”, skriver tränaren Daniel Redén i känslosamt inlägg på Stall Zets hemsida.

Men under omständigheterna verkar Delicious U.S. ändå har repat sig rätt bra.
Idag, fredag, har vi fått veta att Delicious verkar må bättre”, skriver Redén.

Tävlingskarriären är nu
över för åttaåringen, som tjänat drygt 6,5 miljoner kronor (29 segrar på 55 starter) och totalt under karriären satte hon tre världsrekord.
”Det vi kan göra nu är att hoppas att Delicious klarar sig i livet, för hon kommer aldrig mer att få en sele på sig. Läget är fortfarande väldigt kritiskt. Går allting bra kommer hon att få leva ett bra liv på gården och jag vill tacka henne för allt hon gjort för mig, Stall Zet och hela gården”, skriver Daniel Redén på Stall Zets hemsida.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!