E3-kungen efter sina dubbla segrar: ”Sannolikhetsläran fick sig en törn”

Svante Båths hästar dominerade i lördags.
Det blev seger i bägge finalerna och totalt under dagen tjänade E3-kungen nästan 2,1 miljoner kronor.
– Sannolikhetsläran fick sig en törn, säger Båth till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Vilken lördag Svante Båth och hans hästar hade när E3-finalerna avgjordes i Romme. Calamaras Girl vann finalen för ston medan Capitol Hill segrade i finalen för hingstar och valacker.
– Det är otroligt orealistiskt egentligen, det är nog svårt att vinna ett lopp, ännu svårare att göra det från bakspår, och så vinner man två gånger från bakspår samma dag. Sannolikhetsläran fick sig en törn, säger Svante Båth till Trav365 några dagar efter dubbelsegern.

Totalt under lördagen sprang Båths hästar in 2 081 250 kronor.
– Jag var nöjd med alla fyra hästar, men därifrån till att vinna är ganska långt. Calamara´s Girl var jag nöjd med hur hon var i sista loppet inför E3-finalen, och för hennes del passade utgångsläget bra då hon är som bäst då hon får spela ut sin speed och där föll verkligen allt väl ut. Capitol Hill som vann finalen för hingstar och valacker var lite mer överraskande för mig, men det blev ju verkligen perfekt för honom med rätt resa och sådär, säger Båth.

Att Båth vann E3-finalerna är ingen tillfällighet. Det var nämligen inte första gången som han är framgångsrik med unghästar.
– Först och främst försöker jag verkligen gå in för att leta och kika på unghästar, att leta upp hästar som passar mig, det tycker jag är en viktig egenskap – de ska passa mig och min träning. Vi kör sedan in dem tidigt, tränar tidigt, och jag tror vi utvecklar varje individ mer individuellt, säger Svante Båth till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!