Efter chockbeskedet – stjärntränarens hästar radar upp segrar

Robert Bergh blev nyligen blev av med Diamanten, men hans andra hästar fortsätter att göra succé.
I måndags kom tre nya segrar för stjärntränaren.
Därmed har hans hästar vunnit tolv segrar på 20 starter under de fyra senaste dygnen, skriver Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Robert Bergh fick för en dryg vecka sedan det tunga beskedet att Diamantens ägare ville flytta stjärnhästen till Stig H Johansson, men på tävlingsbanan har det gått väldigt bra den senaste tiden för Berghs hästar.

I måndags kom tre nya vinster. Bergh satt själv inte bakom någon av hästarna. I stället var det Björn Goop och André Eklundh som körde tre var. Goop segrade dels med Mellby Granat och dels med Sambuca Knight.
– Sambuca Knight var jättefin och han öppnade bra också, men det var en som var snabbare. När vi sedan fick ledningen så var det lugnt. Jag ökade i sista sväng utan att trycka av honom, sedan tog jag upp den sista biten, säger Goop i vinnarcirkeln enligt Travronden.

Berghs tredje seger kom genom Milord, med Eklundh i sulkyn.
– Jag såg hästen i sitt senaste lopp och då gick han i dödens mot bra hästar och gick hela vägen in i mål. Jag var medveten om att jag körde en bra häst, men jag har kört så jäkla dåligt de gånger jag har fått köra Roberts hästar och jag kände att jag inte ville offra den här, säger Eklundh.

Efter segrarna på Färjestadstravet har Berghs hästar tagit tolv vinster på de 20 senaste starterna. Totalt under året har Berghs stall kört in över 26,6 miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!