Efter mardrömsscenerna kommer lugnande besked : ”Hade änglavakt”

En otäck olycka inträffade på Jägersro i tisdags.
Golbal Takeover skenade efter vinsten och Ida Lindberg slungades ur sulkyn – men nu ger tränaren Lars I Nilsson positiva besked.
– Vi hade änglavakt, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Kusken Ida Lindberg vann i tisdags sitt första lopp i karriären, men det hade kunnat sluta roligare. Kort efter mål förbyttes glädjen mot skräck, då Global Takeover skenade och Lindberg kastades ur sulken.

Ida Lindberg klarade sig dock utan några allvarliga skador.
– Vi hade väl änglavakt. Hon fastnade lite i vagnen när hon trillade ur och fick en smäll på vadmuskeln på höger bak, höll jag på att säga, på högra benet. Hon är lite mörbultat och småhalt, men vid gott mod. Hon mår bra efter omständigheterna, säger tränaren Lars I Nilsson till Travronden.

Även för Global Takeover gick det bra.
– Hästen fick ett litet sår på kronranden på ena bakbenet. Men han sprang ut i hagen i dag och var pigg och glad. Vi kom ur vad som kunde ha blivit en total katastrof, med lite småblessyrer och inget som kommer att bli några bestående men hos varken kusk eller häst, säger Lars I Nilsson.

I intervjun med Travronden kommer Lars I Nilsson också med en teori till varför hästen skenade.
– Jag värmde hästen bakom bilen först och då märkte jag att han blev lite stressad när jag tryckte på. Jag fick mycket att hålla i. Sen tog vi bort det helstängda huvudlaget och bytte bett och tänkte inte mer på det. Felet vi kan ha gjort är, och jag har sms:at Daniel Redén (som Nilsson tog över Global Takeover ifrån) och frågat, att de kanske aldrig använd urryckarna och där har vi kanske varit lite slarviga. Vi förutsatte bara att man hade gjort det, säger Lars I Nilsson.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!