Efter nya storloppssegern – här är tränarens fina hyllning till Diamanten

Diamantens segertåg fortsätter.
Efter segern i helgen hyllar tränaren Robert Bergh sin stjärnhäst.
Det är drömhästen. Han är så otroligt komplett, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

2017 har verkligen varit ett bra år för Diamanten. Peter Forsbergs stjärnhäst har exempelvis vunnit både Kungapokalen och Sprintermästaren. I helgen vann han ännu ett storlopp – Grosser Preis von Deutchland i Hamburg. Detta trots att kusken och tränaren Robert Bergh missade tävlingen på grund av ett inställt flyg.

Men att Diamanten ändå
vann var inget som förvånade Bergh.
– Förhoppningen var fin, med spår fem och han har sett jättefin ut. Och efter två sekunder av loppet att han var där han var, det kändes bra hela vägen. Det kändes mest som att bara ytterligheter skulle kunna ställa till det, säger tränaren till Travronden.

Bergh håller sin diamant som Sveriges bästa fyraåring.
– Ja, han förlorar inte mötena med de andra så för mig är han ju det då. Det enda han inte har lyckats med är pappersarbetet. Resten har han lyckats med. Han är så komplett, oavsett vilken kull man jämför med. Han vinner med fyra skor, behöver inte ha speciell toppform, åker runt hela Europa och startar och det är inget som bekommer honom. Han startar på kort bana, tung bana, på Vincennes. Det är drömhästen. Han är så otroligt komplett, säger Bergh.

Framtiden då? Så här ser den närmaste tiden ut för Diamanten.
– Först ska han på premiering på Solvalla i samband med semifinalerna. Så nästa start blir semifinalen i Breeders Crown och sen är det final bara någon vecka efter. Skulle det vara att det flyter på och vi är nöjda, så kommer vi att gå för Solvalla Grand Prix-finalen för fyraåringarna och så fyraårsloppet på Vincennes, Criterium Continental. Så han har ju tävlingar ända till slutet av december om det flyter på.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Se när Diamanten vinner Sprintermästaren 2017: