Efter Propulsion – här är nästa häst som är klar för miljonloppet

Startfältet till Hugo Åbergs Memorial börjar sätta sig.
Efter Propulsion är det nu klart att Workout Wonder kommer till miljonloppet på Jägersro.
– Jag tror att han är tillräckligt bra för att utmana Propulsion, säger delägaren Kari Lähdekorpi till Jägersros hemsida.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Tidigare i veckan blev det klart att Propulsion, tvåan i Elitloppet, kommer till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial den 25:e juli. Propulsion är regerande mästare, men kommer att ställas inför tufft motstånd när han ska försvara sin titel. Nu är det nämligen klart att Workout Wonder också kommer till start.

Finske Workout Wonder vann Prins Daniels Lopp i Gävle och hade därmed en plats i Elitloppet, men teamet valde att nobba det. Men nu är det alltså klart att den speedige finländaren kommer till Sverige, och Jägersro, i slutet av juli.
– Jättekul att vi får med en finsk häst och vi såg alla vilken kapacitet Workout Wonder visade när han vann Prins Daniels lopp i Gävle, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.

Workout Wonder tränas av Jarno Kauhanen och i Hugo Åbergs Memorial kommer han att köras av Tommi Kylläinen – och delägaren Kari Lähdekorpi är hoppfull inför den prestigefyllda loppet där vinnaren får en miljon kronor.
– Jag tror att han är tillräckligt bra för att utmana Propulsion och de andra om han får ett lopp på rulle. I Gävle gick han 1.07 sista 700, säger Kari Lähdekorpi.

Utöver Propulsion och Workout Wonder har även Up and Quick fått en inbjudan till loppet efter sin seger i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!