Efter skadan – här är Pilarskis besked kring Bold Eagle

Bold Eagle skapade stor uppståndelse den gångna helgen när han missade Prix de Bretagne.
Men nu ska stjärnhästen vara kvitt hovbölden.

– Han var som vanligt och Prix du Bourbonnais den 10 december är inte i farozonen, meddelar Pierre Pilarski enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Tanken var att Björn Goop skulle ersätta Franck Nivard som kusk bakom Bold Eagle den gångna helgen, men så  blev det inte. Några timmar innan Prix de Bretagne meddelade kretsen kring hästen att Bold Eagle hade en hoivböld och därmed inte kunde starta.

Via sin agent Francois Jamier berättar nu ägaren Pierre Pilarski om beslutet.
– Vi vill gärna klargöra vissa detaljer eftersom det har blivit en hel del snack, i såväl Frankrike som Sverige. Situationen var inte enkel. När Goop kontaktades så var det väldigt troligt att han skulle kunna tävla, meddelar Pierre Pilarski enligt Travronden.

Men så blev det alltså inte, och så här beskriver Pilarski, genom sin agent, händelseförloppet.
– Såväl veterinär som hovslagare följde utveckligen noga och det såg positivt ut, även på söndagsmorgonen. Men, det visade sig ta längre tid än förväntat då hans hovar är lite speciella och hans utrustning med flappsko var inget plus i det här fallet.

Men nu ska superhästen var kvitt sina problem med hovbölden.
– Han joggades under torsdagsförmiddagen och kändes bra. Starten i Prix du Bourbonnais är inte i fara, meddelar Pilarski, via agenten.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!