Elitloppssegraren invald i Hall of Fame

Elitloppsseger 2005, staty 2009 och nu är Steinlager även invald i travets Hall of Fame.
Den norske stjärnhästen är den 46:e profilen i den exklusiva skaran.
Hästen visade också en styrka, vinnarskalle, styrbarhet och utstrålning som få andra”, skriver juryn i sin motivering.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Sören Nordin och Ulf Thoresen var de första att väljas in i travets Hall of Fame 2007. Därefter har ytterligare 44 profiler i Norden valts in i den exklusiva skaran – och den senaste i raden är den norska hästen Steinlager, meddelade Svensk Travsport under måndagen.
”Många triumfer för Steinlager kom från ledningen då han utvecklade en enorm startsnabbhet, men hästen visade också en styrka, vinnarskalle, styrbarhet och utstrålning som få andra”, skriver juryn i sin motivering.

Den norske stjärnhästen, som föddes upp i Sverige, har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Totalt blev det 35 segrar på 88 starter, vilket betyder att han vann närmare 40 procent av sina lopp – och sammanlagt tjänade hästen 12,3 miljoner norska kronor.

En av Steinlager största segrar kom 2005 då han vann Elitloppet.
– Han vann helenkelt, det är nästan obegripligt. Han var bättre i finalen än i försöket. I sista sväng visste jag att det inte fanns någon som kunde ta oss. Det var en underbar känsla, sa kusken och tränaren Per Oleg Midtfjeld efter segern enligt Svensk Travsport.

Efter vinsten i Elitloppet tog Steinlager sju raka segrar, däribland i storlopp som Oslo Grand Prix och Copenhagen Cup. Ett år efter att stjärnhästen slutat blev han staty i Ski centrum, och platsen kallas numera Steinlagers plass.

 

Hittills invalda i travets Hall Of Fame:

År, Namn
2007, Sören Nordin, Ulf Thoresen
2008, Stig H Johansson, Steggbest
2009, Big Noon, Karsten Buer
2010, Bulwark, Rex Rodney
2011, Berndt Lindstedt, Alm Svarten
2012, Uno Swed, Frances, Bulwark, Gunnar Eggen
2013, Gert Lindberg, Legolas, Kjell Carlsen, Egil Alnäs, Olle Goop, Margareta Wallenius-Kleberg, Vintilla, Ina Scot, Järvsöfaks, Ego Boy, Stig Lindmark, Gösta Nordin, Gunnar Nordin, Express Gaxe, Lars Lindberg
2014: Victory Tilly, Queen L., Sjunga Best, Trygve Diskerud, Atom Vinter, Stefan Melander
2015: Bork Rigel, Tamin Sandy, Copiad, Bo Fransson, Håkan Wallner, Örjan Kihlström
2016: John Buer, Einar Andersson, Algot Scott, Björn Goop.
2017: Steinlager

Hall Of Fame – Travets Storheter – har sitt säte i Nordiska Travmuseet, men de som utser vilka som ska väljas in är en oberoende instans: en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!