Elitloppsvinnaren invald i Hall of Fame: ”Overkligt”

Efter Steinlager och Åke Svanstedt – Stefan Hultman är den tredje profilen att väljas in i travets Hall of Fame under 2017.
När jag fick samtalet kändes det overkligt på något sätt, säger Hultman till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Stefan Hultman, 53, är den 48:e profilen att ta plats i travets Hall of Fame – och att han blir det är inte särskilt överraskande när man tittar på vad han åstadkommit under karriären.

Han har vunnit mängder av stora segrar, men två som sticker ut är Elitloppssegern med From Above samt vinsten i Prix d’Amérique med Maharajah.
”Stefan Hultman är en kämpe och vinnartyp, som vägrar att ge sig. Han har vunnit det måste som går som travtränare, men även visat att han kan resa sig ur de mest jobbiga situationer. Stefan är också en stor ambassadör för svensk travsport genom sitt sätt att vara och kärleken till djuren”, skriver juryn i motiveringen.

Och det var en nästan chockad 53-åring som fick beskedet att han nu är invald i Hall of Fame.
– När jag fick samtalet kändes det overkligt på något sätt. Går man in och tittar på vilka som har blivit invalda och vilka som inte har blivit invalda så… Jag blev lite generad faktiskt. Det känns så stort för mig så det är inte klokt, säger han till Travronden.

Något större firande av utmärkelsen blir det inte eftersom Hultman 2015 insjuknade i muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis.
– Något kalas blir det inte. Jag får egentligen inte dricka någon alkohol med tanke på mina mediciner, men jag sitter faktiskt här med en öl just nu och bara njuter och det räcker så. Det är något jag har varit för dålig på genom åren och det här var stort för mig, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Hittills invalda i travets Hall of Fame:
År, Namn

2007, Sören Nordin, Ulf Thoresen
2008, Stig H Johansson, Steggbest
2009, Big Noon, Karsten Buer
2010, Bulwark, Rex Rodney
2011, Berndt Lindstedt, Alm Svarten
2012, Uno Swed, Frances, Bulwark, Gunnar Eggen
2013, Gert Lindberg, Legolas, Kjell Carlsen, Egil Alnäs, Olle Goop, Margareta Wallenius-Kleberg, Vintilla, Ina Scot, Järvsöfaks, Ego Boy, Stig Lindmark, Gösta Nordin, Gunnar Nordin, Express Gaxe, Lars Lindberg
2014: Victory Tilly, Queen L., Sjunga Best, Trygve Diskerud, Atom Vinter, Stefan Melander
2015: Bork Rigel, Tamin Sandy, Copiad, Bo Fransson, Håkan Wallner, Örjan Kihlström
2016: John Buer, Einar Andersson, Algot Scott, Björn Goop.
2017: Steinlager, Åke Svanstedt, Stefan Hultman

Hall Of Fame – Travets Storheter – har sitt säte i Nordiska Travmuseet, men de som utser vilka som ska väljas in är en oberoende instans: en kommitté bestående av representanter för de svenska och norska travsportjournalistklubbarna, Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) och Norska Travjournalisters Klubb (NTJK).