Elitloppsvinnaren ryter ifrån: ”Rent skitsnack”

Kort efter Elitloppssegern startade ryktet att Björn Goop skulle kunna ta över Timoko från nästa år.
Men nu ryter superhästens tränare Richard Westerink ifrån.
– Det är rent skitsnack, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Timoko vann Elitloppet 2014 och han chockade alla när han upprepade bedriften i år – och svarade därmed för en av de största skrällarna i Elitloppets historia när han besegrade förhandsfavoriterna Bold Eagle och Nuncio.

Med sina tio år var Timoko näst äldst i finalfältet och nästa år blir han för gammal för att tävla i Frankrike – och kort efter skrällsegern var spekulationerna igång kring vad som kommer att hända nästa säsong. Något som många tidningar och sajter skrev om var att Björn Goop skulle kunna ta över stjärnhästen, eftersom Timoko får tävla i Sverige tills han är tolv.
– Det är inte omöjligt, han får ju tävla i Sverige i två år till. Men det är ingen lätt uppgift att ta över en häst som Timoko, sa Goop till Värmlands Folkblad.

Timoko tränas just nu av holländaren Richard Westerink och han ger inte mycket för dessa uppgifter.
– En journalist frågade mig efter Elitloppssegern och jag sa att jag inte riktigt visste vad som händer när hästen blir elva. Om jag fortfarande får träna honom i Frankrike eller inte. Det var då snacket började komma igång, säger Westerink till Travronden.
– Men det där är rent skitsnack och den där artikeln kan de kasta i papperskorgen. De hade lika gärna kunnat skriva att hästen ska gå i träning hos min vän Hans Crebas för det stämmer inte heller, säger Westerink.

Nästa start för Timoko blir i Kymi Grand Prix i Kouvola, lördag den 17:e juni, bekräftar Westerink för Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!