Eriksson efter segern i miljonloppet: ”Går och halvmyser”

Christoffer Eriksson gör succé och nämns nu som ”vår nya stjärnkusk”.
Totalt har han kört in över tio miljoner kronor i år och i söndags tog han Twister Bi till en överraskande seger i Oslo Grand Prix.
– Man går och halvmyser och tänker tillbaka, säger Eriksson till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Twister Bi var minst spelad i hela startfältet av Oslo Grand Prix, men ändå var det italienaren, med Christoffer Eriksson, 29, i sulkyn, som var först över mållinjen i storloppet.

Förstapriset i loppet var 1,5 miljoner kronor och Eriksson har under 2017 kört in drygt 10,1 miljoner kronor (75 segrar). Efter segern i Oslo Grand Prix har han hyllats av de flesta och Sportbladets travkrönikör Mattias Karlsson kallar Eriksson för ”vår nye stjärnkusk”.

Huvudpersonen själv tar dock all uppståndelse med ro.
– Det är alltid kul att läsa sånt, att folk uppskattar en. Men det är inte så mycket man tänker på, det är mitt jobb att köra, säger Eriksson till Trav365.

Eriksson medger dock att han tagit stora kliv i utvecklingen den senaste tiden.
– Sista åren har det blivit mycket bättre, man känner sig säkrare, man får mer rutin, speciellt i de här stora loppen. Det är lite annorlunda där och det är  nyttigt att få ha varit med och kört såna lopp, säger han.

Nu väntar ”vardagen
” efter Oslo Grand Prix, men Eriksson har inga problem med motivationen.
Det tycker jag inte. Man går och halvmyser och tänker tillbaka, men det var lika kul att köra i går (läs måndag), säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!