Favorit direkt – efter 14 månaders tävlingsuppehåll

Han har inte tävlat på 14 månader – men nu är Extra Fudge tillbaka i hetluften.
Och han går direkt in som favorit i avdelning 4 på Eskilstunatravet.

– Jag förväntar mig en bra insats, säger hästens tränare Timo Nurmos, till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Extra Fudge imponerade i fjol och tog två raka segrar innan han galopperade bort sig på Solvalla. Sedan dess har det gått 14 månader – och Extra Fudge har inte synts till i några tävlingssammanhang.
– Han har inte haft någon stor skada utan det var småskavanker som behövde putsas till, säger tränaren Timo Nurmos till Trav365.

I mitten av maj var Extra Fudge med i ett kvallopp och han kom i mål på tiden 1.16,6 (2140 meter), vilket till och med överraskade tränaren Timo Nurmos. Och i kväll är det tävlingscomeback i Eskilstuna.
– Det är en fin häst. Han är stor och rejäl, nästan 1.70 hög och ganska kraftig, så han har behövt lite tid på sig. Det är fin gång i honom, han är fin att köra och han har bra styrka, säger Nurmos.

Extra Fudge har spår tio i avdelning 4, och är klar favorit i loppet. Både Expressens travexpert Jonas Noreen samt Sportbladets Casper Hedberg spikar Extra Fudge i kväll.
– Jag bryr mig aldrig om mina hästar är favoriter eller inte men han är fin i träningen och har säkert gått framåt mycket med kvalloppet i kroppen. Jag förväntar mig en bra insats, säger Nurmos till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!