”Foppas” diamant fortsätter imponera – tog årets sjunde seger

Diamanten fortsätter sitt segertåg.
I torsdags tog han årets sjunde vinst då han segrade i Telebolagets Grand Prix.
– 
Han gör det man begär av honom hela tiden, säger kusken Christoffer Eriksson.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Diamanter har imponerat 2017 och Peter Forsbergs stjärnhäst fortsätter att visa upp sig från sin bästa sida. I torsdags ställde han upp i Telebolagets Grand Prix i Örebro och det var stjärnhästens första start sedan mitten av augusti.

Men formen verkar vara bevarad i alla fall. Diamanten, som tränas av Robert Bergh, vann en relativt enkel seger och sprang i mål på 1.14,6 (2 140 meter).
– Han gör det man begär av honom hela tiden. Jag kände tidigt att han var på hugget ikväll och han klev iväg riktigt bra. Vi fick ett lugnt och försiktigt lopp. Hästen har ofta fått tuffa lopp, så det var passande att ge honom ett snällt lopp den här gången. Det är svårt att säga hur långt han kan gå, men det är klart att han har gjort det han ska i år och vunnit de stora loppen han varit med i, säger Christoffer Eriksson enligt Travronden.

Tvåa i loppet blev Reijo Liljendahls Policy of Truth.

Segern var Diamantens sjunde under 2017 och nu har hästen sprungit in över tre miljoner kronor i år. Totalt under karriären har han över 4,7 miljoner kronor i insprungna pengar.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!