Första starten sedan augusti – då vann Daniel Redéns stjärna

Ingen start sedan på nästan två månader.
Men i tisdags var Whithouse Express tillbaka på tävlingsbanan – och då blev det seger i Eskilstuna.
Han kändes jättefin ikväll, säger kusken Daniel Olsson enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Whitehouse Express kom till Åby Stora Pris i augusti med fyra raka segrar och med den segerraden i bagaget var hästen en av favoriterna i miljonloppet. Men den Daniel Redén-tränade hästen blev fyra i de båda heaten.

Därefter har hästen inte tävlat. I tisdags, efter nästan två månaders uppehåll, var Whitehouse Express tillbaka i tävling – och då blev det seger direkt.
– Han kändes jättefin ikväll, men var inte riktigt med på noterna att han skulle sticka iväg in på upploppet. Därför drog jag huvan på honom och när han hörde de andra hästarna så pep han bara iväg. Jag var aldrig orolig, säger kusken Daniel Olsson.

Whotehouse Express, som totalt under karriären sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor, tog ledningen tidigt och efter det blev det aldrig riktigt någon kamp om förstaplatsen. Sexåringen behöll ledningen hela vägen och vann på tiden 1.13,8a över 2 140 meter.
– Det var lite förvånande att han öppnade så pass bra. Jag fick klara instruktioner av Daniel (Redén) att jag skulle låta hästen sköta sig själv. Han har galopperat någon gång från start, men jag kände redan efter 60-70 meter att han bara la ned sig i grejerna och drog iväg, säger Daniel Olsson enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!