Franske travjournalisten tror på svensk PdA–seger – och hyllar Kihlström

Det blir svenskt jubel i slutet av januari när Prix d’Amerique avgörs.
I alla fall om vi ska tro den franske travjournalisten Jean-Francois Meyer – som tror på Daniel Redén-tränade Propulsion.
Är han ännu bättre i år tror jag att han besegrar Bold Eagle, säger han till Travronden.

På söndag är det dags för Prix du Bourbonnais på Vincennes. Bold Eagle är tillbaka efter hovbölden som störde honom för två veckor sedan. De flesta håller världsstjärnan som favorit, så även den franske travjournalisten Jean-Francois Meyer, som jobbat på Paris-Turf i över 20 år.
–  Jag tror inte att hästen har tappat särskilt mycket. Sébastien låter väldigt positiv och Bold Eagle brukar ju vinna. Jag tror att han kommer att spelas till under två gånger insatsen, säger han till Travronden.

Meyer tror även på Jerry Riordans Ringostarr Treb och håller sjuåringen som den farligaste outsidern.
– Han var ju nära Propulsion i några lopp i Sverige i somras och han var överlägsen i Wolvega för ett par veckor sedan men blev diskad för att ha kört innanför två pinnar.

I slutet av januari är det sedan dags för travsportens höjdpunkt – Prix d’Amerique och den rutinerade franske travjournalisten tror det blir svenskt segerjubel då.
Propulsion vinner. Han var inte långt ifrån att vinna i fjol (fyra) och om han är ännu bättre i år så tror jag att han besegrar Bold Eagle. Dessutom har han Örjan Kihlström i sulkyn, en av mina favoritkuskar, säger Jean-Francois Meyer.

 

 

 

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);