Glädjebesked för storloppet – stjärnhästen kommer

Här är glädjebeskedet för arrangörerna av Ulf Thoresens Minneslopp.
D.D.’s Hitman kommer till Jarlsberg.
Sex hästar är nu klara för det norska storloppet.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Startfältet till Ulf Thoresens Minneslopp börjar ta form – och det är en imponerande uppställning Jarlsbergs sportchef Tore Sten-Hansen kan bjuda på.

Han berättade tidigare i veckan för Travronden att han hoppades mycket på D.D.’s Hitman – och nu har kretsen kring sexåringen tackat ja.
Den här gången blir det med Jorma Kontio i sulkyn.
– Ägaren har bestämt sig för Jorma. Det är klart att det blir ganska många kuskar, men Jorma har kört hästen förut och känner honom, säger tränaren Petri Puro till Travronden.
D.D.’s Hitman har tidigare under året körts av Johnny Takter, Ulf Ohlsson och även Björn Goop.

D.D.’s Hitman kommer till Norge närmast från Prix René Ballière, där han blev fyra.
– Han mötte hästar som brukar vara med i de stora loppen under vintern. Det var ett test och jag tyckte att det gick bra, säger Puro.

Konkurrensen på Jarlsberg blir tuff och Puro vet inte riktigt vad han ska hoppas på inför Ulf Thoresens Minneslopp, där vinnaren får 750 000 kronor.
– Han kan lika gärna vinna som sluta sexa eller sjua. Han har väl nästan haft det tuffaste programmet av alla hästar under sommaren, men jag körde honom i går och han kändes fin. Vi åker till Norge för att försöka plocka lite poäng för Mastersfinalen, säger Puro till Travronden.

Sedan tidigare är Lionel, Twister Bi, Carabinieri, Takethem samt titelförsvararen Sauveur klara för Ulf Thoresens Minneslopp.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!