Glädjebeskedet: Stjärnan fortsätter tävla under 2018

Tanken var att det här skulle vara Resolves sista tävlingssäsong.
Men nu har teamet kring superhästen ändrat sig.
– 
Han har mycket kvar att ge på tävlingsbanan, säger tränaren Åke Svanstedt till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Resolve vann i söndags på Tioga Downs på ett imponerade sätt. Egentligen skulle loppet i helgen vara ett av hästens sista i karriären. Ursprungsplanen var nämligen att detta skulle bli Resolves sista tävlingssäsong.

Men nu har uppfödaren Southwind Farm lagt fram ett förslag som både tränaren Svanstedt och ägaren Hans Enggren gillar.
– Southwind Farm ligger nära vår gård i New Jersey och det går snabbt att transportera hästen dit för att tappa honom på sperma. Betäckningssäsongen är lite tidigare här i USA, mellan februari och april, och tävlingssäsongen kommer inte igång på allvar förrän juni-juli så det ska passa bra, säger Svanstedt till Travronden

Även om det blir fortsatt
tävlande för Resolve kommer han tyvärr inte att dyka upp i Elitloppet 2018.
– Tyvärr blir det ingen mer resa till Solvalla med honom. Vi får vara nöjda med ett tredje- och ett andrapris. Det går inte att ha hästen i form så tidigt om han ska jobba som avelshingst nästa år.

Svanstedt ger även sin syn på den omtalade Hambletoniansegern, där Svanstedt och flera andra kuskar fick kritik för sin hårda drivning.
– Det blev ju en massa skriverier om min drivning. Det är ingenting som jag är särskilt stolt över och alla vet att jag aldrig behandlar mina hästar illa. Det har jag lagt bakom mig nu. Men jag tycker synd om Perfect Spirit som inte fick den uppmärksamhet han förtjänade. Sen blev det ju strul efter segern när ägarna till What The Hill överklagade diskningen. Domaren på The Meadowlands plus flera andra domare på olika banor anser dock att diskningen var korrekt. Vi får se om dom tar det vidare till civil domstol, det ska i så fall vara inne runt den 20 september. Jag hoppas förstås att dom inte gör det, säger Svanstedt till Travronden.

Närmast för Resolve väntar Maple Leaf Farm Trot (8/9 samt 16/9).

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!