Glädjebeskedet: Stjärnan hemma efter operationen

Här är ett glädjande besked.
Delicious U.S. är hemma igen efter den akuta operationen för en dryg vecka sedan.
– 
Hon är nöjd med livet och att få vara hemma igen, säger hästens tränare Daniel Redén till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

För en dryg vecka sedan meddelade tränaren Daniel Redén att hans superhäst hade gjort sin sista tävling och kort därefter kom ytterligare ett tungt besked – Delicious U.S. måste opereras akut för sina kroniska magproblem.

Daniel Redén var ett tag orolig att han skulle förlora sin häst, men operationen har gått bra och nu har Delicious U.S. lämnat sjukhuset och är nu hemma på gården.
– Det är skönt att få hem henne, dessutom är hon glad och pigg. Nu får hon bara stå på box och gå lite för hand, men hon är nöjd med livet och att få komma hem, säger Daniel Redén till Trav365.

Delicious U.S. kommer att få leva med sin sjukdom berättar Redén, men de ska testa en ny medicin som de hoppas ger effekt. Och på grund av magproblemen kommer Delicious inte att bära några föl i framtiden
– Hon kommer att få embryotransfer, man plockar ut ett ägg från henne och sätter in i ett annat sto som bär hennes föl åt henne, det är flera som gjort så och det funkar bra, säger Redén.
– Det är dumt att riskera något, jag vill inte riskera hennes liv för något sådant här, det vore dumt. Hon har problem att ta upp näring, och ska hon ge näring åt ett föl blir det inget bra, säger Redén.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!