Goop inför storloppet med stjärnhästen: ”Svårt att förutbestämma taktiken”

Björn Goop ska köra Readly Express i Prix Tenor de Baune.
Stjärnhästen jagar en plats i Prix d’Amerique – men Goop har svårt att förutbestämma taktik i storloppet.
Readly Express är van att köras ganska offensivt och trivs bra i ledning, men det är inte alltid bäst på Vincennes”, skriver han i en krönika i Sportbladet.

Readly Express är ett av de stora svenskhoppen i Frankrike i vinter. Därför blev det väldigt uppmärksammat när Timo Nurmos valde Björn Goop som kusk på julafton i stället för Jorma Kontio, som har kört Readly Express i 20 av 22 starter.
– Jag hoppas det är en bättre kusk, jag vet inte om ägaren och Timo tycker det är en bättre kusk. Du får fråga dom, sa Kontio till Trav365 efter beskedet.

Nu är det alltså bara dagar kvar tills det är dags för femåringsloppet Prix Tenor de Baune, där stora prispengar (54 000 euro till vinnaren) och en plats till Prix d’Amerique står på spel.

Och så här skriver Goop om formen på Readly Express i en krönika i Sportbladet.
”Jag körde honom i träningsjobb i Normandie i måndags, hästen kände av den långa resan men allt var bara som det skulle. Det var längesedan han startade i volt, men när jag testade i träningen fungerade det till belåtenhet”, skriver han.

Stjärnkusken har inte bestämt vilken taktik han ska ha i loppet.
”Readly Express är van att köras ganska offensivt och trivs bra i ledning, men det är inte alltid bäst på Vincennes och det är svårt att förutbestämma taktiken”, skriver Goop.

 

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);