Goop kan ta över Timoko: ”Inte omöjligt”

Elitloppets skrällvinnare Timoko blir nästa år för gammal för att tävla i Frankrike.
Nu öppnar kusken Björn Goop för att ta stjärnhästen till svensk mark.
– Det är inte omöjligt, han får ju tävla i Sverige i två år till, säger Goop till Värmlands Folkblad.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Timoko skrev för alltid in sig i historieböckerna i söndags. Alla trodde på en duell mellan Nuncio och Bold Eagle, men i stället svarade Timoko för ett strålande lopp och vann på den snabbaste segertiden någonsin i Elitloppet.

Det som gör det hela ännu mer imponerande är att Timoko vann sitt andra Elitlopp tio år gammal. Nästa år är det därmed sluttävlat för superhästen i Frankrike.
– Han får ju bara tävla i Frankrike det här året, sen är han för gammal. De har inte bestämt vad som händer sen, men de funderar på att tävla vidare med honom, säger kusken Björn Goop till Värmlands Folkblad.

Den dubble Elitloppsvinnaren skulle kunna hamna hos Björn Goop på Lökene.
– Det är inte omöjligt, han får ju tävla i Sverige i två år till. Men det är ingen lätt uppgift att ta över en häst som Timoko, han är en av världens bästa hästar och att han som elvaåring skulle kunna göra lika bra eller ännu bättre – det är svårt. Samtidigt är han ett unikum, säger Goop.

Skulle Timoko flytta till Sverige skulle han kunna försvara sin Elitloppstitel 2018, en tävling han är direktkvalificerad till.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!