Här är Peter Forsbergs miljonköp

Peter Forsbergs stjärna Diamanten gör succé – och nu har hockeylegendaren investerat i en ny häst.
På Kolgjini Sales köpte han Galaxy Am för 1,5 miljoner kronor.
Auktionens dyraste häst blev Nagamori Hill, som kostade tre miljoner kronor – vilken är Sveriges genom tiderna dyraste auktionshäst.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

2006 var första gången familjen Kolgjini anordnade Kolgjini Sales på Lutfis gård i Vomb. I måndags hölls årets auktion och det bjöds på en rekordförsäljning.

Hingsten Nagamori Hill, med Muscle Hill (som sprang in över 25 miljoner kronor) som pappa och Naga Morich som mamma, kostade hela tre miljoner kronor. Rekordköpet gjordes av Stall Courant AB.
– De flesta efter Muscle Hill har ofta någon defekt men springer fantastiskt ändå. Den här är helt korrekt, jag tror att vi äger den bästa Muscle Hill-avkomman nu, säger Unibetgrundaren Anders Ström, som driver Stall Courant AB, till Travronden.

Han medger att
han hade kunnat buda lite till.
– Mellan buden satt jag faktiskt och googlade dollarkursen. För dagen står dollarn i drygt åtta kronor så upp till 3,3 miljoner kronor hade jag kunnat gå, säger Ström.

Auktionens näst dyraste häst var stoet Galaxy Am och hon köptes av Peter Forsberg och hans Forspro AB & Lerstenen Invest AB för 1,5 miljoner kronor. Även Galaxy Am har Muscle Hill som pappa och mamma är She Loves You F.I..
”Jag fick chansen att träna och tävla med mamman och jag plussade det med stoets exteriör. Det gjorde att jag med Peter Forsberg kunde köpa min första Muscle Hill-avkomma. Köpare är Forspro AB och Lerstenen Invest”, skriver Robert Bergh i ett sms till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!