Här är stjärnhästens upplägg inför Prix d’Amerique

Han räckte inte till i Jubileumspokalen – men Twister Bi imponerade ändå stort.
Nu är siktet inställt på Prix d’Amerique – och nu berättar tränaren Jerry Riordan om upplägget inför storloppet.
Det är något med hästen, jag har aldrig haft någon sådan som honom, säger Riordan till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Twister Bi har imponerat oerhört den senaste tiden. Han vann Oslo Grand Prix och följde upp det med att vinna ännu ett norskt stolopp – Ulf Thoresen Grand International. Femåringen imponerade även i Jubileumspokalen, men där fick han se sig slagen av Readly Express.

Även om det ”bara” blev en andraplats har Twister Bi hyllats för sin insats och tränaren Jerry Riordan är imponerad av sin häst.
– Det är något med hästen, jag har aldrig haft någon sådan som honom. Han har en fin karaktär och påminner om sin pappa Varenne där. Han störs inte av att få stryk mot hästar första gången, då blir han ännu mer stimulerad och vill vinna ännu mer nästa gång istället, säger Riordan.

Efter den senaste tidens
fina insatser är förhoppningen nu att få starta Prix d’Amerique.
– Det är drömmen. Det enda lilla bekymret är voltstart, men han blir bättre och bättre hela tiden och vi har tid på oss att träna på det, säger tränaren.

För Travronden berättar Riordan om vägen till det franska storloppet. Närmast väntar Mastersfinalen (Vincennes, 9 september) och därefter VM-loppet (Yonkers, 14 oktober) och efter det blir det Frankrike för Twister Bi.
– Faktum är att det enda som fick mig att tveka till att köra VM-loppet på Yonkers var Prix d’Amerique. Jag visste inte om det vart värt den redan, men nu blev det så och vi får se om han kan få med sig pengarna. Vinner han det loppet lär han ha tillräckligt med pengar för att vara med i Prix d’Amerique, säger Riordan till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in upp till 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Öppna konto här!

Se när Twister Bi vinner Oslo Grand Prix tidigare i år: