Här knäcker superskrällen Bold Eagle – klar för Prix d’Amerique

Bold Eagle kunde inte motsvara förväntningarna i Prix du Bourbonnais.
Stjärnhästen blev tvåa och i stället kunde Bird Parker ta hem förstaplatsen.
– Hästen var fantastiskt bra, det går inte att säga någonting annat, säger tränaren Philippe Allaire till Travronden.

Startfältet till Prix du Bourbonnais, över 2850 meter på Vincennes, var riktigt starkt. Bold Eagle var den stora favoriten, men han föll tungt.

Stjärnhästen ledde visserligen
över upploppet, men han kunde inte hålla emot. I stället var det skrällen Bird Parker som knep förstaplatsen, och därmed är hästen klar för Prix d’Amerique.
– Hästen var fantastiskt bra, det går inte att säga någonting annat. Nu ska det väl sägas att Bold Eagle kanske inte var på topp, men ändå. Jean-Philippe fick till starten perfekt, vilket var skönt. Jos Verbeeck kom med tipset att starta bakom hästar, men jag tyckte tvärtom och det var skönt att han lyssnade på mig. Med en dålig start är allting över, så enkelt är det. Jag är mycket stolt över min häst, som dessutom fick visa precis hur bra han är, säger tränaren Philippe Allaire.

Bold Eagles ägare Pierre Pilarski var ändå rätt nöjd efter andraplatsen.
– Jag är nöjd med vad hästen presterade. Vi har inte haft helt rätta förutsättningarna inför den här starten som alla vet, med hovbölden som kom inför Prix de Bretagne, men jag både hoppas och tror att han ska komma i bättre form med det här loppet i sig, säger Pilarski till Travronden.

Trea i loppet
blev Jerry Riordans Ringostarr Treb, som därmed också kvalificerade sig för Prix d’Amerique.

Här kan ni se loppet:

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);