Har vunnit över 3 300 lopp – nu slutar stjärnkusken

Han har vunnit över 3 300 travlopp och är en av Norges mest framgångsrika kuskar.
Men nu väljer Thor Borg att sluta.
– 
Det känns också bra att sluta i tid och inte bli någon som publiken skattar åt, säger 65-åringen, som gör sitt sista lopp på söndag.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

På söndag körs Norskt Travderby på Bjerke travbana. För kusken Thor Borg blir det en dag att minnas. Då kör nämligen 65-åringen sitt sista lopp i karriären.
– Jag har funderat på det här länge och bestämde mig definitivt i början av veckan när regnet öste ner. Snart kommer vi in i en mörk och väldigt tung period och jag tycker inte längre om att åka iväg på travtävlingar under sena höst- och vinterkvällar. Nej, det är pyton. Det känns också bra att sluta i tid och inte bli någon som publiken skattar åt, säger Borg till Trav Og Galopp Nytt enligt Travronden.

Borg har varit kusk i hela 47 år. Han körde sitt första travlopp som 18-åring och har vunnit lopp i Norge, Danmark, Sverige och Italien, men till helgen är det alltså över.
– På söndag är det slut. Jag ska köra Pebbe Simoni i Big Noons Jubileumslöpning, vilket blir en väldigt bra avslutning för mig. Pebbe är en hedershäst och ligger mig varmt om hjärtat samtidigt som ägaren Kjell Skatvedt är en god vän och den mest trofasta hästägaren genom alla tider, säger Thor.

Borg har vunnit
3 329 lopp och en av hans största segrar kom med Fjeldar i norska Kallblodsderbyt 1998.
– Travsporten kommer alltid vara mitt liv, men på söndag är det slut, säger han enligt Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Se när Borg och Fjeldar vann det norska Kallblodsderbyt 1998: