Historisk i söndags – nu kan Båth tjäna 7,8 miljoner kr i ett enda lopp

Svante Båth har chans att tjäna 7,8 miljoner kronor – i ett och samma lopp.
53-åringen kvalade in fem hästar till Svenskt Trav-Kriterium, och slutar alla topp-5 väntar miljonregn över stjärntränaren.
– Så länge man är med i loppet så kan ju allting hända, säger han till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Svante Båth, 53, hade en väldigt bra söndag. Minst sagt. I kvalet till Svenskt Trav-Kriterium kvalade han in fem hästar till finalen, något ingen annan tränaren lyckats med i historien.
– Jag har varit jättenöjd med min treåringskull, jag har varit jävligt nöjd med bredden på den, även om jag haft några toppar. Också viktigt och skönt för mig, det är ju egentligen första kullen sedan vi flyttade till Stockholm och det är skönt att se att även det här funkar jättebra, säger Båth till Trav365.

Finalen avgörs den 1 oktober och Båth har upplägget fram till dess klart.
– Träningsmässigt är det inga svårigheter, den planen hur vi lägger upp det har vi lagt upp för länge sedan, sedan är det olika hur hästarna går framåt med loppet. Ta Global Un Poco som ett exempel, han hade ju varit borta ett par månader innan och han fick ju värsta urblåsaren så han kommer antingen gå framåt eller bakåt, han kommer antingen vara bättre eller sämre med gårdagens lopp, säger Båth.

Samtliga Båths hästar är med i Premiechansen, som innebär dubbla prispengar i de större årgångsloppen. Det innebär att han kan tjäna 7,8 miljoner kronor, om hans hästar slutar etta, tvåa, trea, fyra samt femma i finalen.
– Haha ja, så länge man är med i loppet kan ju allting hända, sedan är det naturligtvis mycket som ska till. Men, lite grann får man lära sig att suga på den här karamellen och vara nöjd med det, och ta resten sen som man brukar säga. Jag är jättejättenöjd med det här och redan tidigt på året kände jag att jag hade några treåriga hästar som hade det där lilla extra, säger Svante Båth.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!