Hon får chansen att rida Spitcam Jubb: ”En chock – började gråta”

På onsdag är det dags för monté på Bergsåker – och en som kommer att starta då är Spitcam Jubb.
Stephanie Werder kommer att rida hästen och hon blev chockad när hon fick frågan.
Jag började bara gråta. Jag kan faktiskt inte beskriva känslan, säger hon, säger hon till Expressen.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Micael Brobergs stjärna Spitcam Jubb har vunnit sju starter under 2017 och totalt under karriären har hästen sprungit in drygt 2,1 miljoner kronor. Nu har Broberg överraskat med att anmäla sin stjärna till ett montélopp på onsdag.

Stephanie Werder ska rida hästen, och hon blev chockad när hon fick frågan.
– Jag är jätteöverraskad och jätteglad över att få den här chansen. Jag trodde faktiskt inte på det när han (Micael Broberg) kontaktade mig. Jag reagerade väl lite konstigt, det blev väldigt tyst i telefonen och han blev tvungen att fråga mig om jag var kvar.
– Jag började både skratta och gråta. Jag kan faktiskt inte beskriva känslan att få rida en sån häst. Det är klart att jag har fått chansen att rida några jättefina hästar tidigare i min karriär, men det är sällan som de väljer att ta ut en gulddivisions-häst i toppform i ett montélopp, säger Werder till Expressen.

Vinnaren i loppet
belönas med 100 000 kronor, och så här säger Werder om segerchanserna.
– Han möter ju så klart flera väldigt bra hästar. Det var också ett populärt lopp där jag tror 23 hästar var anmälda. Jag blev väldigt överraskad över hur många bra hästar som var med. Sedan är det klart: Sitter man 40 meter efter är det alltid något att ta igen. Men jag tvivlar inte på att min häst är i form, säger hon till Expressen.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!