Inför Stoeliten: ”Hon har aldrig varit så fin som nu”

Delicious U.S. ströks från Stoeliten.
Då talar mycket för Some Summit – som är starkare någonsin.
– 
Hon har aldrig varit så fin som nu, säger William Ekberg i Veijo Heiskanens stall till Kanal75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Some Summit hade ett rätt tungt fjolår, efter att ha imponerat stort i Stochampionatet för två år sedan. Hon hade skadeproblem förra året och var borta i nio månader.
– Det är hennes framknän som är problemet och det har varit lite till och från hela tiden. Eftersom vi ville att hon skulle få slippa alla dåliga banor fick hon vila över vintern och sedan vi körde igång i våras har det blivit bättre och bättre hela tiden, säger William Ekberg i Veijo Heiskanens stall.

Hästen var tillbaka i EM för ston på Solvalla och comebacken kan inte beskrivas som något annat än en stor framgång. Det krävdes målfoto för att skilja på henne och Anna Mix, men där konstaterades att den sistnämnda var först.

Nu närmast
väntar Stoeliten på lördag och Ekberg är hoppfull.
– Enligt Veijo har hon aldrig varit så fin som hon är nu, säger William Ekberg.

Många hade sett fram emot en duell mellan Some Summit och Delicious U.S., men Daniel Redéns häst tvingades lämna återbud och nu talar mycket för Some Summit.
– Jag tror nog att Delicious hade fått kämpa rejält för att ta ner henne. Det ska så klart vara en ganska bra chans nu, även om det inte känns riktigt bra att det blev just ett innerspår. Om vi hade fått välja hade vi nog hellre tagit spår två i stället, säger William Ekberg till Kanal75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!