Jagar revansch efter Svenskt Travderby – här är taktiken

I derbyuttagningen satt Autobahn fast med sparade krafter.
Nu väntar ett lopp på hemmaplan – och då blir det en mer offensiv taktik.
– 
Det bästa vore om han kan få ledningen eller positionen utvändigt om ledaren, säger tränaren Peter G Norman till Kanal 75.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Autobahn lyckades inte ta sig vidare från kvalet till Svenskt Travderby. Hästen kom från en sämre insats och därför valde tränaren Peter G Norman på en aning försiktigt upplägg.

Men på upploppet såg hästen riktigt stark ut och gick till slut i mål som sexa.
– Jag var väldigt nöjd med honom. Det är svårt att bedöma hur mycket sparade krafter han hade för han är lite trög och flegmatiskt. I tempoväxlingen 600 kvar tappade han en längd men sedan fick han upp farten och över mål hade han riktigt bra fart, säger Peter G Norman.

På onsdag startar hästen hemma på Solvalla, i avdelning 2. Autobahn har startspår 2 och tränaren planerar en betydligt mer offensiv taktik än senast.
– Han har tränat på riktigt fint och jag är väldigt nöjd med honom i jobben, så formen tror jag ska vara bra. Det blir ett tuffare upplägg jämfört med senast i och med att han går ner så pass mycket i klass och alltid är bäst när han är med där framme direkt. Det bästa vore om han kan få ledningen eller positionen utvändigt om ledaren, säger Peter G Norman till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!