Kan superkuskens usla statistik i Sverige sänka storfavoriten?

Bold Eagle är favorit i helgens Elitlopp – men det finns en sak som talar emot superhästen.
Kusken Franck Nivard har aldrig lyckats i Sverige.
På tolv försök har han inte vunnit en enda gång.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

I stort sett alla som är insatta i travvärlden är överens om att Bold Eagle är favorit att vinna helgens Elitlopp. Hästen rankas som världens bästa travare och kusken Franck Nivard tillhör också världseliten.

– Han är fantastiskt bra, han är väldigt lik Örjan Kihlström i körstilen, han öppnar sällan med hästarna utan smyger och kör lugnt och snyggt. Som sagt, i Frankrike är han fantastisk, med de regler vi har här, men i Sverige har han verkligen inte övertygat, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist till Trav365.

Och det sistnämnda är kanske något som ska oroa alla som håller på Bold Eagle i helgen. Nivard har nämligen gjort tolv starter på svensk mark och inte vunnit en enda gång. Hans facit på Solvalla är åtta starter och noll palltplatser.

– Det är mycket enklare att komma från Sverige och köra i Frankrike. Här i Frankrike är toleransen grymt mycket högre, men gör man tvärtom, åker från Frankrike till Sverige så måste man lägga band på sig. Om man gick efter den svenska regelboken skulle det delas ut ett halvårs avstängningar, i snitt, per lopp på Vincennes. Kuskarna får order och tillsägelser om det här när de kommer till Sverige, men de får panik och det är mycket lättare att börja köra fult, än att börja köra snällt, säger Lindqvist till Trav365.

Trots Nivards dåliga resultat i Sverige tror Lindqvist att Bold Eagle har goda chanser.
– Jag tror att hästen är så pass bra att Nivards dåliga statistik inte ska vara något problem, säger han.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!