Karriären förmodligen över för Kolgjinis miljonhäst: ”Jättetråkigt”

Här är ett tråkigt besked.
Karriären är mest troligt över för Lutfi Kolgjinis stjärnhäst El Mago Pellini, då han drabbats av en misstänkt gaffelbandsskada.
– Givetvis jättetråkigt, säger Kolgjini till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

På lördag var tanken att El Mago Pellini skulle starta Monté-SM, men hästen kommer att strykas därifrån.
– Han gick ett jobb som vanligt i går (onsdag). Sedan svullnade han i ett bakben. Det är en trolig gaffelbandsskada, vi vet inte exakt helt och han ska kollas igen om 14 dagar. Men han har haft det tidigare, säger tränaren Lutfi Kolgjini till Trav365.

Med största sannolikhet är karriären nu över för hästen.
– Det mest troliga, om det är en gaffelbandsskada, som sitter i ett bakben, så är det allvarligt, och då är karriären troligen över. Men det får ägarna bestämma, säger Kolgjini.

Skulle karriären vara över är det förstås ett tungt besked för tränaren.
– Det är givetvis väldigt tråkigt. El Mago gick ett fantastiskt lopp i monté på Vincennes och vi hade detta i sikte (SM på lördag). Det är väldigt tråkigt, men det är som det är. Det är hästar och levande varelser och ibland händer sådana här saker. Vi måste göra det bästa för hästen. Han är avelshingst och kommer betäcka fler ston, säger Kolgjini till Trav365.

El Mago Pellini har under karriären sprungit in 6,5 miljkoner kronor och höjdpunkten kom 2015 då han vann Norrbottens Stora Pris.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!