Karriären över för Elitloppsvinnare: ”Kom aldrig tillbaka efter USA-resan”

Karriären är över för Elitloppsvinnaren Magic Tonight.
Precis som Resolve blir stjärnhästen avelshingst nästa år.
Han har gett oss så mycket glädje den här hästen, säger tränaren Roger Walmann till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

I går skrev vi om att Åke Svanstedts stjärna Resolve avslutar karriären och i stället blir avelshingst. Nu står det klart att även Magic Tonight tackar för sig på tävlingsbanan, något som Sulkysport rapporterade om först.
– Det var dags att avsluta karriären nu, från och med nästa år så kommer han vara avelshingst på heltid, säger tränaren Roger Walmann till Trav365.

Magic Tonight vann Elitloppet 2015 – vilket gav honom tre miljoner. Därefter startade hästen 26 gånger utan att vinna ett enda lopp.
– Han har gett oss så mycket glädje den här hästen och vi har försökt att få honom tillbaka efter segern i Elitloppet, och även om han i år gjort några bra lopp så har vi inte fått tillbaka den häst som innan USA-äventyret. Vi behöver inte prova ett år till, säger Walmann.

Det var efter Elitloppet som de testade lyckan i USA, men det blev inget lyckat äventyr.
– Turen dit blev misslyckad, han drog på sig sjukdomar och kom aldrig tillbaka helt efter det, och så här med facit i hand så skulle vi inte åkt dit, men nu gjorde vi det och det är alltid lätt att vara efterklok. Magic Tonight var inte samma häst när han kom hem, säger Walmann till Trav365.

Magic Tonight sprang in 9,9 miljoner kronor under sin karriär.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!