Karriären var i fara – nu går stjärnhästen för seger

Karriären var i fara under en helvetesvår.
Men nu är Mosaique Face tillbaka i Jämtlands Stora Pris – då siktar kusken Adrian Kolgjini på en segerrepris.
– Så som han känns i dag så har inte Mosaique Face sett sina bästa dagar, säger Adrian enligt Allt om trav.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!

Det var i mars som Mosaique Face vann på Momarken men sedan var otroligt svag i nästkommande start.

Det visade sig att problemen berodde på dåliga blodvärden. Situationen faktiskt så illa att hela karriären var i fara för den åttaåriga stjärnhästen som sprungit in över 13 miljoner kronor.
– Det var uppe på tapeten att det kanske var färdigtävlat för vi vill inte att hästen ska komma ut och göra bort sig gång på gång. En häst som har tillhört världseliten ska inte springa och vara fyra, femma i skitloppen, det är inte så vi jobbar med våra topphästar. De ska inte förnedras på det viset, säger Adrian Kolgjini till Kanal 75 enligt Allt om trav.

Men blodvärdena vände – och när Adrian nu startar med Mosaique Face i Jämtlands Stora Pris i Östersund gör han det med gott självförtroende.

För tre år sedan vann Kolgjini och Mosaique Face loppet – nu viskas det att en repris kan vara på gång. Särskilt eftersom hästen nyligen testades i ett provlopp på Jägersro och imponerade stort.
– Jag måste tro att jag vinner loppet. Jag kan inte gå ut med någon annan inställning. Jag håller hästen jäkligt högt alltså. Var andra håller honom skiter jag fullständigt i, säger Adrian Kolgjini.

Mosaique Face startar i spår nummer tre i Jämtlands Stora Pris.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 200 kr och få 200 kr extra att spela för. Klicka här!