Kihlström hyllar nioåringen efter segern: ”Riktigt proffs”

Västerboonthenews stod för en imponerande insats på Solvalla.
Han hade ledningen hela loppet och belönades med 250 000 kronor.
– 
Han var jättefin och jag tror inte att han var helt tom i mål heller, säger segerkusken Örjan Kihlström enligt Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Västerboonthenews hade tre raka andraplatser inför guldfinalen på Solvalla, men i lördags kom äntligen segern. Hästen, med Örjan Kihlström i sulkyn, hade full kontroll på loppet och hade ledningen hela tiden.

Hästen kom i mål på 1.11,5a/2140 meter – och efteråt hyllar Kihlström Västerboonthenews.
– Han var jättefin och jag tror inte att han var helt tom i mål heller. Han blev lite bekväm när vi ryckte undan över upploppet. Vi tog enkelt hand om ledningen och han slappnade av den sista biten. Hästen är väldigt komplett och är väldigt klok och förnuftig. Ett riktigt proffs helt enkelt, säger Örjan Kihlström.

Tränaren Lars Brindeborg var förstås också nöjd efter segern som var värd 250 000 kronor.
– Jag är omtumlad, så klart. En häst som vinner sådana här typer av lopp är tacksam att få ta hand om. Han är en riktig gentleman som uppför sig korrekt både på och utanför banan. Det här var kul och kul för hästen att få vinna ett lite större lopp efter att ha gjort flera fina insatser, säger han enligt Travronden.

En som stämmer in i hyllningarna är tv-experten Micke Nybrink:
– Det är en jättefin häst, det är en profil. Han är nio år och är bättre än någonsin. Vi har lärt känna honom nu, och han är på god väg att bli en profil inom travet, säger Micke Nybrink enligt trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!