Kim Moberg om succésäsongen: ”Allting det här året har över förväntan”

Snacka om genombrott.
Kim Moberg har kört in 800 00 kronor mer i år jämfört med i fjol – och hon har startat nästan fyra gånger så många lopp.
– Det känns nästan som allting har gått på räls, säger hon till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Under 2016 körde Kim Moberg 39 travlopp. Av dessa vann hon tio stycken och hade drygt 500 000 kronor i inkörda pengar. I år har hon tagit ytterligare ett stort steg i utvecklingen.

Den 21-årgiga kusktalangen har kört in 1,3 miljoner kronor. I år har hon gjort 133 starter och vunnit 24 lopp. Något hon förstås är väldigt nöjd med.
– Det har varit över förväntan, det måste jag säga. Både antalet körda lopp, antalet segrar och inkörda prispengar, ja i princip allting det här året har varit över förväntan, säger Kim Moberg till Trav365.

Men Moberg hade höga mål inför säsongen.
– Jag skämtade lite med mina föräldrar inför det här året när de frågade mig om jag hade några mål med det här året, och då sa jag lite halvt på skämt att jag siktade på att köra in över en miljon kronor, och inte trodde jag då att jag skulle kliva över en miljon kronor så pass mycket som jag ändå gjort, säger Moberg.
Trav365: Efter ett sådant här år, hur blickar du framåt?
– Jag fick den frågan för ett tag sedan och jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det, jag har inga speciella mål så. Det har gått så himla bra i år så det känns nästan inte som det kan gå bättre, att bara försöka få ett lika bra år nästa år som i år är bra nog. Det känns nästan som allt gått på räls i år faktiskt, säger Kim Moberg.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!