Klart: Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla – ”Ett drömjobb”

Solvalla har gjort klart med en ny sportchef.
Det blir den populäre TV4-experten Anders Malmrot 45, som får den rollen.
– Ett drömjobb för min det, och det är fortfarande omtumlande, säger han till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Det var Travronden som avslöjade att Anders Malmrot ska ta över som sportchef på Solvalla efter Markus Myron, som haft rollen sedan 2014. Malmrot kommer att tillträda sin nya roll den 8 januari nästa år – och han är laddad för uppgiften.
– Jag känner att det är ett drömjobb för min del och det är fortfarande omtumlande. Det känns stort helt enkelt, säger Malmrot till Travronden.

Den 29 december gör Malmrot sin sista tv-sändning som expert, och han medger att det inte var ett helt enkelt val att lämna.
– Till en början kände jag att det skulle bli svårt. Jag har aldrig haft någon tanke på att byta jobb eftersom jag trivts så otroligt bra. Sedan kom Jörgen med det här erbjudandet och ju mer jag tänkte över det kände jag att det här är verkligen min chans att göra något på andra sidan. Beslutet blev inte så svårt till slut, säger han.

En av uppgifterna som kommer med sportchefsrollen är att ha sista ordet när det kommer till startfältet till Elitloppet.
–  Jag hade väldigt svårt att somna inatt och en del i det var nog just kring tankarna om Elitloppet. Man har tagit ut en lista med hästar varje år och nu har jag chansen att göra verklighet av den. Det går inte riktigt att förklara, säger han till Travronden.

När facktidningen ber Malmrot ta ut ett startfält redan i dag närmner han hästar som Bold Eagle, Propulsion, Nuncio, Twister Bi och Readly Express.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Se när Anders Malmrot välkomnar Anders Malmrot till Solvalla: