Klart: Goop värvar Kriteriefinalist – ska testas i Frankrike

Björn Goop har gjort ett spännande nyförvärv.
Den fyraårige hingsten Super Nice, som kvalade in till kriteriet 2016, ska nu ska testas i Frankrike.
Jag tror att det (Frankrike) kommer att passa honom utmärkt, säger den tidigare tränaren Sten O Jansson till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Sten O Jansson och Björn Goop har samarbetet tidigare och det fortsätter de med. Det står nämligen klart att den fyraårige hingsten Super Nice skrivs över till Goop och nu ska hästen testa lyckan i Frankrike.
– Det har varit påtänkt länge att hästen ska till Frankrike. Jag tror att det kommer att passa honom utmärkt. Känslan är att han hela tiden fått dras med dåliga spår här i Sverige, men det slipper han i och med startsystemet i Frankrike. Han är dessutom snabb ut i voltstart och jag tror att banunderlagen därnere kommer att passa honom bra, säger Sten O Jansson till Travronden.

Jansson berättar vidare:
– Från början var tanken att jag skulle öppna en egen filial nere i Frankrike med ett par hästar, men eftersom jag inte mår helt hundra för dagen och ska operera mig är det bättre att hästen är hos Björn Goop. Björn har en suverän gård nere i Frankrike och Super Nice kommer att ha tillgång till lösdrift som han gått på hela livet, säger Jansson.

Super Nice knep en femteplats i Kriteriet 2016 och det är hans största framgång hittills. Han har tagit sex segrar på 25 lopp och totalt sprungit in 1,1 miljoner kronor.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!