Klart: Hambotrean flyttar till Sverige och Stefan Melander – ”Är jättestark”

Tidigare i år blev Enterprise trea i Hambletonian.
Nu står det klart att talangen flyttar till Sverige och Stefan ”Tarzan” Melander.
– Vi tror att hästen kan passa bra och utveckla sig i Sverige, säger hästens delägare Hasse Backe till Trav365.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Vi skrev tidigare i dag att Robert Bergh får in rekorddebutanten Tesio till sitt stall. En annan stjärntränare som har gjort ett spännande nyförvärv är Stefan ”Tarzan” Melander, som får in Hambletonian-trean Enterprise.

Därmed lämnar Enterprise USA och tränaren Marcus Melander.
– Det har mycket med att göra vilka lopp som finns i Sverige som fyraåring i jämförelse med USA. Vi tror att hästen kan passa bra och utveckla sig i Sverige. De loppen han kan gå i är Kungapokalen, SprinterMästaren, Breeders’ Crown och fyraåringsserien på Solvalla. Han har inte gjort så många starter och startade bara en gång som tvååring, så han är inte bränd på det viset. Han är jättestark och bör som sagt passa bra i Sverige, säger delägaren Hasse Backe till Trav365.

Stefan Melander har förstås inget emot att träna en häst av Enterprise kaliber.
– Det handlar om en kanonhäst och han var ju en av favoriterna till vinsten i Hambletonian. Kusken trodde ju till och med att han skulle vinna loppet och att få in en sådan häst i träning är ju inspirerande på alla sätt och vis, säger Stefan Melander till Sulkysport.

Enterprise har sprungit in 2,2 miljoner kronor under karriären och Hasse Backe minns tydligt känslorna från Hambot.
– Man grämer sig fortfarande. Jag såg om Hambo-finalen i går och man sitter och gråter blod fortfarande. Jag ger mig fan på att han hade vunnit och kusken gått invändigt, och inte utvändigt som han gjorde. Vi hade i alla fall varit med på linjen, säger Backe.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!