Klart: Hambovinnaren lämnar Åke Svanstedt – flyttar till Sverige

I augusti vann Perfect Spirit klassiska Hambletonian.
Nu är det klart att Åke Svanstedts stjärna flyttar till Sverige – och enligt Travronden blir förmodligen Roger Walmann ny tränare.
Det är klart att det vore roligt att få in en Hambo-vinnare, säger Walmann.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Hambletonian 2017 blev ett mycket speciellt lopp och till slut var det Åke Svanstedt och Perfect Spirit, som ägs av Lennart Ågren, som stod som vinnare. Förstaplatsen var värd hela 500 000 dollar.

I senaste starten gjorde dock hästen en dålig insats, och han blev oplacerad i ett försökslopp till Kentucky Futurity, men Svanstedt gillar Perfect Spirit och jämför honom med Zoogin.
– De liknar varandra både i kroppsbyggnad och muskelfunktioner. Dessutom uppträder de likartat före ett lopp; väldigt koncentrerade och hänger i selen. Båda har full koll på vad som förväntas av dem. Precis som Zoogin i Elitloppen så gick Perfect Spirit bara framåt med försöksloppet i kroppen till finalen i Hambot, säger Svanstedt till Travronden.

Svanstedt hade gärna fortsatt träna Perfect Spirit även nästa år, men nu blir det inte så.
– Hästen har tydligen fler fyraåringslopp att välja på i Europa än här i USA. Vi har varit i kontakt med Lennart Ågren och det är nu bestämt att Perfect Spirit flyttas till Sverige istället. Lennart brukar ha de flesta hästarna hos Roger Walmann, så utan att jag vet helt säkert så lär Perfect Spirit hamna hos honom, säger Svanstedt.

Roger Walmann har dock
inte hört något från Ågren om att ta över Hambovinnaren.
– Jag har pratat mycket med Lennart Ågren på sistone, men inget om Perfect Spirit. Det är klart att det vore roligt att få in en Hambo-vinnare, men inget är klart ännu. Lennart har även hästar hos andra tränare här i Sverige. Jag varken kräver eller förväntar mig att alla hans hästar i Sverige ska tränas av mig, säger Wallman till Travronden.

ANNONS: Öppna konto på Legolas i dag – sätt in minst 500 kr och få 500 kr extra att spela för. Klicka här!

Se när Perfect Spirit vann Hambot:

https://www.youtube.com/watch?v=fpydzB4UJ6s